TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0742


Mindennapos testnevelés

A megvalósítási helyszíneken a tanulók a labdajátékok, a torna, az úszás, a tánc foglalkozásokon vehettek részt.

 

 

ÉJSZAKAI FLOORBALL

2013. december 13. – JAG tornaterem

14 csapat vett részt ezen a bajnokságon, csapatonként 5 diák. A csapatok kizárólag JAG-os diákokból álltak, illetve a tanárok is beneveztek 1 csapattal. 2 pályán zajlottak az események 1-szer 10 perces játékidővel. 2 csoportba soroltuk a csapatokat, majd a csoportmérkőzések után keresztbe játszással döntöttük el a helyezéseket. A torna 19:00-kor kezdődött és 01:00-kor fejeződött be.

Jó hangulatban telt az este, a gyerekek jól érezték magukat és élvezték a játékot!

„A” CSOPORT

 1. Hangover
 2. Mokavonat
 3. Bem Street Balls
 4. Royal Boys
 5. Yoló
 6. Mester ötös
 7. Tanárok

„B” CSOPORT

 1. Csapatnév
 2. Winter Berries
 3. Tipszmiksz
 4. Vegybasz
 5. Wesztesek
 6. SZLAMB
 7. 12.A

VÉGEREDMÉNY:

 1. Tipszmiksz
 2. Bem Street Balls
 3. Royal Boys
 4. SZLAMB
 5. Wesztesek
 6. Mokavonat
 7. Tanárok
 8. 12.A
 9. Vegybasz
 10. Mester ötös
 11. Winter Berries
 12. Hangover

Az eseményről a www.ozd.hu is beszámolt:

Éjszakai floorball házibajnokságnak adott otthont a József Attila Gimnázium tornaterme. A rendhagyó sporteseményen 14 csapat mérte össze tudását. Az este 7 órától hajnali 1 óráig tartó „teremjégkorong” tornát végül a TIPSZMIKSZ névre keresztelt formáció nyerte meg.

A gimnázium tornatermét két pályára osztották a rendezvényt megszervező testnevelők, akik maguk is aktív szereplői voltak az éjszakai sporteseménynek. A pedagógusok mellett 13 diákcsapat nevezett be a házibajnokságra, amelyet most először hívtak életre az oktatási intézményben. A látványos sportág a diákolimpiáknak is szerves részét képezi immár évek óta, városunkban azonban még nincsenek igazán nagy hagyományai.

- Már régóta készültünk valami olyan sportesemény megszervezésére, amely nem szokványos a gimnáziumban. Másfél hónappal ezelőtt jött az ötlet, kaptunk rá engedélyt igazgató úrtól és a gyerekek is nagy örömmel fogadták ennek hírét, és örülünk neki, hogy sokan be is neveztek erre a megmérettetésre. – mondta : Munkácsi Péter, a József Attila Gimnázium testnevelője.

A gimnáziumi floorball házibajnokságon mintegy 80 diák vett részt. A 10 perces mérkőzések 3 a 3 elleni játékrendszerben zajlottak. A 14 csapatot két hetes csoportba sorsolták a kezdéskor, így előfordulhatott, hogy fiú és leány csapatok egymás ellen küzdöttek a gólokért.

- A mi csapatunk szinte azonnal jelentkezett a felhívásra. Nagyon élvezzük az első perctől ezt a tornát. A taktikánk nagyon egyszerű: több gólt szeretnénk ütni, mint kapni. – nyilatkozott Peták Szabolcs, az iskola tanulója.


A végső győzelmet végül a TIPSZMIKSZ (Burkovics Balázs, Burkovics Martin, Traxler Ádám, Tóth Dániel, Berecz Tibor, Bíró Ádám) névre keresztelt formáció nyerte meg, akik a döntőben a Bem Street Ball gárdáját múlták felül. A rendhagyó gimnáziumi sportesemények sora várhatóan a tavasszal tovább folytatódik, mert a helyi testnevelők feltett szándéka, hogy minél több ehhez hasonlóból váljon hagyomány az intézményben.

(Forrás: www.ozd.hu)