TÁMOP 3.1.4-12/2-2012-0742
Egészségnapok
A megvalósítási helyszíneken összesen 22 alkalommal tartottunk egészségnapokat, amelyekn a tanulók és pedagógusok is teljes létszámmal vettek részt.
A programokat vendégelőadók színesítették. Az egészségnapokon sor került szűrővizsgálatokra is, és részét képezte a programnak valamilyen mozgásos tevékenység is. A diákok sok új információval gazdagodtak az egészséges életmóddal kapcsolatban, egészséges táplálkozás fontosságával.
Egészségnap I.
2014. január 9-én 3 helyszínen került sor az első egészségnapra. A székhely intézményen kívül a Bolyai Farkas Szakképző Tagiskolában és a Kollégiumban tartottunk foglalkozásokat.
Székhely intézmény |
Bolyai Farkas Szakképző Tagiskola |
Bolyai Farkas Szakképző Tagiskola (+kollégium) |
|||
|
Sveda Lászlóné |
Lőrinczy Julianna |
|
||
Győrfi Pál |
Sárváry Dávid |
Sveda Lászlóné |
|||
Sveda Lászlóné |
Lőrincz Julianna |
Győrfi Pál |
Sárváry Dávid |
||
Sárváry Dávid |
|
Győrfi Pál |
|||
Lőrincz Julianna |
|
|
|
|
Az egész napos programon nagy számban vettek részt az intézmény tanulói, akik meghalgathatták Győrfi Pál előadását, a táplálkozás és a szépség összefüggéseiről hallhattak egy másik előadsát, egészségügyi állapotfelmérésen vehettek részt és megmozgathatták testüket a zumba foglalkozáson.
A rendezvényről beszámolt az Ózd Városi Televízió, Ózd város honlapja és megjelent egy tudósítás a www.boon.hu-n is.
Egészségnap II.
2014. május 26-án került sor a második egészségnapra iskolánkban. A programok között sportversenyek, falmászás és egészségügyi szűrések szerpeltek, amelyeken nagy számban vettek részt a tanulók.
Egészségnap III.
2015. május 21-én került sor a harmadik egészségnapra, amelynek keretében az alábbi programok kerültek lebonyolításra:
Egészségnap IV.
A negyedik egészségnapot 2015. június 12-én tartottuk, amelyen az előzeőkhez hasonlóan gazdag programkínálat várta a diákokat és az érdeklődő pedagógusokat:
Egészségnap V-VI.
2015. szeptemberében tartottunk két egészségnapot, amelyeken az egészséges táplálkozásról hallgathattak meg előadásokat a diákok, s emeleltt lehetőségük volt megkóstolni az így elksézített ételeket. Az előadásokat szűrővizsgálat, elsősegélynyújtási ismeretek oktatása és mozgásos program egészítette ki.